Учениците с най-добри есета в литературния конкурс Големи и малки

...
Учениците с най-добри есета в литературния конкурс Големи и малки
Коментари Харесай

Наградиха най-добрите есета в конкурса Големи и малки семейни истории на ВарнаЛит 2019

Учениците с най-хубави есета в литературния конкурс " Големи и дребни фамилни истории ", проведен от " ВарнаЛит " 2019, получиха награди на специфична гала в Градската художествена изложба " Борис Георгиев " във Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Отличените създатели получиха грамоти, чантичка с логото на " ВарнаЛит " и ваучер за закупуване на книги. Водещи на събитието бяха Християна и Ивайло от Айде.бг, а на мероприятието участваха кметът на Община Варна Иван Портних, възпитаници, родители и други

В тазгодишния конкурс се включиха 120 възпитаници, като за първи път в него участваха и две деца от с. Каменар.

Откъси от творбите на надарените писатели бяха прочетени от известни създатели, измежду които и Захари Карабашлиев, който срещна публиката с част от есето на Алекс Илиев - момчето от село Каменар, което също бе измежду наградените:

" Наскоро имахме съревнование по български език в учебно заведение. От всички деца аз получих най-висока оценка. В деня на ученическото самоуправление към Народното събрание в учебно заведение, избрах да съм шеф. Беше ужасно прекарване, хем е хубаво да управляваш, хем е малко страшничко, тъй като отговаряш за всички - възпитаници, учители, лелички, само че аз се оправих. Мъчно ми е, че в махалата доста къщи са заключени. Празни са поляните и игрищата, няма ги децата. Родителите им ги заведоха в Германия Англия, Полша, Чехия, Холандия. Искам роднините и приятелите ми да се върнат още веднъж тук в България. Затова би трябвало доста да изучавам, да мога да си намеря работа тук, не желая да напущам България ".

Пълните текстове на творбите ще бъдат показани по-късно през годината. Те ще бъдат запечатани в специфичен алманах, който ще събира най-хубавите есета.

Третото издание на литературния фестивал " ВарнаЛит " 2019 продължава до 1-ви юни. Програмата с плануваните събития може да видите тук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР