Учениците от пловдивското училище Екзарх Антим I, които са блокирани

...
Учениците от пловдивското училище Екзарх Антим I, които са блокирани
Коментари Харесай

Пловдивските ученици остават в наводнения хотел в Царево

Учениците от пловдивското учебно заведение " Екзарх Антим I ", които са блокирани в крайбрежния хотел " Примеа Бийч Резиденс " поради бедствието в Царево, остават в комплекса към този момент. Препоръката е на началника на Регионална работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - гр. Царево, заяви за Plovdiv24.bg директорката на училището д-р Катерина Василева.

На децата е обезпечена вода и топла храна. Те са настанени в стаи на четвърти и пети етажи на хотела, където е изсъхнало и безвредно.

Водата в приземния етаж на " Примеа Бийч Резиденс " е към метър и към момента не е почнала да се оттича. При първа опция, когато метеорологичната конюнктура разреши, пловдивската група ще бъде изведена от крайбрежния хотел и ще бъде настанена в хотел " Панорама ", който се намира на най-високата част в Царево. 

Припомняме, че групата от пловдивското учебно заведение се състои от 70 възпитаници от трети, четвърти и шести клас и 7 педагогичен експерти. Те са на летен лагер от 3 до 7 септември по националната стратегия на МОН " България - просветителни направления 2023 ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР