Учениците от гимназията по икономика в Пазарджик за пореден път

...
Учениците от гимназията по икономика в Пазарджик за пореден път
Коментари Харесай

Наши ученици най-добрите данъчни и митничари

Учениците от гимназията по стопанска система в Пазарджик за следващ път показаха  трайни познания и професионализъм в  Националното ученическо съревнование в направление „ митнически и данъчен надзор “.  Домакин бе националната комерсиална гимназия в Пловдив. В надпреварата участваха 14 тима.

12ж и 12г класове  демонстрираха умения в делова игра за следене на законосъобразното осъществяване в съответни външнотърговски покупко-продажби. Абитуриентите демонстрираха чудесно познаване на съществуващото законодателство в тази сфера като откриха преднамерено позволена неточност в документи за импорт и износ  на компютърни съставни елементи.

Ръководители на тима са преподавателите по стопански дисциплини от ПГИМ Петя Щерева-Боянова и Марияна Куманова. Състезанието се провежда по самодейност на Стопанска академия „ Д. Ценов ", катедра „ Контрол и разбор на стопанската активност “, Свищов.
Участниците от Пазарджик получиха документ, който им носи бонуси при кандидатстване в това висше образователно заведение. Четирима възпитаници получиха и самостоятелни грамоти от ректора на академията, от декана на катедрата и от Националната организация на митническите сътрудници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР