Учениците от 12-и клас се явяват днес на първия зрелостен

...
Учениците от 12-и клас се явяват днес на първия зрелостен
Коментари Харесай

Първи зрелостен изпит по български език и литература

Учениците от 12-и клас се явяват през днешния ден на първия зрелостен изпит по български език и литература. Той ще се организира в 651 учебни заведения в над 4200 класни стаи, като в него ще вземат участие 10 100 квестори. Около 55 000 са учениците, които ще положат изпита.

Точно в 5 часа всред 11 милиона благоприятни условия бе изтеглен изпитният вид, който е под №24. Какво се крие зад него, учениците ще схванат в 8 часа, когато към този момент са седнали зад изпитните маси.

Вторият наложителен държавен зрелостен изпит по разнообразни предмети в 12-и клас е на 23 май. В разпоредбите за осведомителна сигурност, които са публикувани до всички просветителни институции, в които ще има матури, е заложено видеонаблюдението в учебните заведения. Взети са и всички нужни ограничения, тъй че да няма преписване.

Миналата година имаше минимум анулирани писмени работи на зрелостници на матурите в 12-и клас, защото бяха въведени изпитни модули. И в този момент се резервира времето за модулите на държавните зрелостни изпити, като естествените науки и математиката са в два модула, при британския език, географията и стопанската система - вторият и третият модул са с друга дълготрайност от всички останали предмети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР