Ученици, студенти и докторанти, курсанти и дипломанти редовно обучение могат

...
Ученици, студенти и докторанти, курсанти и дипломанти редовно обучение могат
Коментари Харесай

ЦИК: Учениците и студентите могат да гласуват там, където учат

Ученици, студенти и докторанти, курсанти и дипломанти постоянно образование могат да гласоподават в изборна секция по желание в обитаемото място, където учат, когато то е друго от обитаемото място по непрекъснатия им адрес, оповестиха от ЦИК. Оттам напочнят, че това важи за тези, които са навършили 18 години в деня на изборите.
За да могат да вземат участие във вота, студентите и учениците би трябвало да показват документ за идентичност, съответно заверена от образователното заведение със седалище в обитаемото място за съответната образователна година ученическа или студентска брошура за съответния учебен срок или документ (уверение), удостоверяващ постоянното образование, подписан от ръководителя. Нужна е и  декларация от ученика, студента или докторанта по пример от изборните бумаги, която се дава от СИК.
ЦИК упражнява цялостен надзор, с цел да подсигурява сигурността на устройствата за машинно гласоподаване, съобщи представителят на комисията Цветозар Томов. По думите му всички машини се намират в един склад и достъп до него се позволява единствено от ЦИК. Всяка активност, която екипите на " Сиела " ще правят с машините за гласоподаване, се управлява, успокои Томов. Той изясни, че към момента не е взето решение от комисията за броя на изборните секции в чужбина, само че чака те да са колкото са били на предходните избори.
Томов напомни, че ЦИК дефинира СИК отвън страната по предложение на парламентарно показаните партии и обединения, а едно място е за човек, посочен от Министерство на външните работи.
Над 400 машини се приготвят с демоверсия на софтуера за гласоподаване, с цел да бъдат употребявани за организация на пробно гласоподаване, заяви Томов.
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР