Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир под

...
Ученици от Втора английска гимназия организират благотворителен спортен турнир под
Коментари Харесай

Ученици организират благотворителен спортен турнир за деца с увреждания

Ученици от Втора британска гимназия провеждат благотворителен състезателен шампионат под надпис „ Спортувай с идея “. Целта е посредством набраните средства да се закупи състезателен апарат за деца с разнообразни специфични потребности от „ Работилничка за чудеса ” - самодейност, която провежда безвъзмездни трудови и арт-терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания , както и креативен ателиета за техните родителите.
Турнирът ще се състои през днешния ден (26.10.19 г.) от 14:00 ч. в Спортна София–2 000. Младежите ще премерят сили в дуели по футбол, баскетбол и тенис на маса. Ще бъдат проведени и взаимни игри за децата с увреждания. Събитието ще бъде намерено от мажоретния състав на образователното заведение.
Организаторът на шампионата Теменуга Константинова е била доброволец през лятото в срещи и игри на работилничката. „ Смятам, че идеята е благородна и положителното, което вършим, е заразно. Идеята за организирането на шампионата беше спонтанна. Към момента сме събрали 1 010 лв. от такси за присъединяване в другите надпревари, само че записването не е завършило. Със събраните средства планираме закупуването на спортно оборудване за децата. Гордея се със съучениците си и това, което успяхме да реализираме дружно! ”, добави тя.
Десислава Димитрова от „ Работилничка за чудеса “ уточни, че учениците им оказват голяма поддръжка. „ За нас е извънредно значимо те да се срещнат с децата, които посещават занятията ни, и с техните родители. Затова в събитието ще се включат и младежи с увреждания, за които сме подготвили танци, приспособени извършения и други спортни действия “ , изясни Димитрова. Всяка година Втора британска гимназия осъществя начинания в помощ на деца с увреждания. Училището започва и организира годишно акцията „ Панаир на добрината “, като събраните средства се подаряват за деца с редки болести. Учениците от гимназията плануват и други начинания за поддръжка на децата от „ Работилничка за чудеса ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР