Ученици от столичната гимназия по облекло Княгиня Мария Луиза шият

...
Ученици от столичната гимназия по облекло Княгиня Мария Луиза шият
Коментари Харесай

Ученици от столична гимназия шият бални тоалети за деца без родители

Ученици от столичната гимназия по облекло " Княгиня Мария Луиза " шият тоалети за зрелостници, лишени от родителска грижа. В рамките на обществената самодейност " Мечтаната дреха " за бала ще получат 11 младежи от София и региона. По данни на Агенцията за обществено подкрепяне тази година приблизително обучение приключват към 130 младежи без родители.

През предходната година двама учители от гимназията по облекло предложили на учениците от горния курс да вземат участие в обществена самодейност. Така се родила концепцията да се шият бални тоалети за младежи без родители. Предложили я тогавашните зрелостници, а сегашните решили да продължат самодейността.

Александър Гергинов - преподавател в ПГ по облекло " Княгина Мария Луиза ": " Частично учебното заведение поддръжка тази самодейност, както и МОН. И доброжелатели, които финаннсират отчасти материалите.
Ана-Мария взе участие в плана за повторно. Загубила родителите си на 12 години и живяла в институции От към година е пълнолетна и се бори с живота сама. Учи самостоятелно, тъй като работи. Парите, които получава обаче, няма да и стигнат за балния тоалет. Проектът, в който взе участие, ще й помогне да облече " мечтаната дреха " на бала.
Анна-Мария Лазарова: " Просто бала в днешно време е нещо което не всеки човек може да си разреши без значение дали е дете без родители или не
Кой щеше да ви помогне в случай че я нямаше тази самодейност?

Най-вероятно нямаше да отида на бала. ".

Анна- Мария помогнала на съучениците да се свържат със обществените институции и да намерят и други абитуренти без родители, на които да оказват помощ. Повечето от тях са отвън София. Младежите ги посетили, с цел да вземат ограничения. От февруари почнали сами да шият 3-те рокли двата гащеризона, които си поръчали девойките.
Ралица Георгиева - преподавател в ПГ по облекло " Княгиня Мария Луиза ": " Жертваме време, жертваме средства, жертваме старания в името на положителното. Всичко сме обединени за една добра идея. " Анна Рангелова - възпитаник в ПГ по облекло " Княгиня Мария Луиза ": " Чувствеам се добре, че мога с това, което върша и това, което най-малкото още изучавам да оказа помощ на други хора. "
В учебното заведение нямат условия за шиене на мъжки облекла, само че учениците се свързали с компания, която ще подари 6 костюма. Намерили и спонсори, от които младежите без родители ще получат бижута и обувки. Предават опита си и на по-малките възпитаници, които ще продължат плана и през идната образователна година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР