Ученици от специалност Водно строителство“ от Професионалната гимназия по строителство,

...
Ученици от специалност Водно строителство“ от Професионалната гимназия по строителство,
Коментари Харесай

Ученици засадиха дръвчета във Варна за Световния ден на водата

Ученици от компетентност " Водно строителство “ от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия – Варна засадиха дръвчета във връзка Световния ден на водата – 22 март. Новите мини горички от туи, явор, акация, гледичия, бяха формирани в двора на   " Водоснабдяване и канализация – Варна “ ООД. Общо на територията на сдружението през днешния ден бяха засадени 200 броя дръвчета от разнообразни типове. Инициативата е на " Български ВиК холдинг “ ЕАД, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Преди залесяването възпитаниците на образователното заведение, което само в региона образова техници в региона на водното строителство, посетиха Музеят на водата, модерната Централна диспечерна работа, Лабораторията за изпитване на водомери, водоеми с водни помпени станции и други обекти на територията на сдружението във Варна.

Всяка година на 22 март светът отбелязва  Световния ден на водата. Идеята за провеждането му беше изразена за първи път на Конференцията на Организация на обединените нации за околната среда и развиването (UNCED), която се организира през 1992 година в Рио де Жанейро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР