Ученици от специалност Спортно-туристически дейности в СУ Трайко Симеонов излязоха

...
Ученици от специалност Спортно-туристически дейности в СУ Трайко Симеонов излязоха
Коментари Харесай

Ученици предлагат лифт до Шуменското плато

Ученици от компетентност " Спортно-туристически действия " в СУ " Трайко Симеонов " излязоха с самодейност да се построи въжен превоз до Шуменското плато над града. Така достъпът до предпазената територия ще бъде по-удобен и атрактивен. Тийнейджърите имат съглашение за съдействие с Дирекция естествен парк " Шуменско плато " и организират наложителната си процедура там.

Вече са проучили на терен по какъв начин се поддържат пешеходни, велосипедни направления, парковата инфраструктура и какви са опциите за туризъм. Експерти от Парка им посочили Дендрологичната пътека, а по едно и също време с това те премахнали избуялата растителност по част от маршрута с дървесните типове.

Като част от практиката за потребните и нездравословни действия в горите, бил измит от боклуци и подслон " Теменуга ". Проведени са и теоретични занимания за запознаване с типовете водачество, наложителната екипировка, опазването на горите при посещаване на туристи. Добрата концепцията за въжен превоз се родила по време на полемиките по какъв начин Шуменското плато да стане още по-привлекателно за туристи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР