Ученици от Професионалната гимназия по туризъм Проф. д-р Асен Златаров“

...
Ученици от Професионалната гимназия по туризъм Проф. д-р Асен Златаров“
Коментари Харесай

Варненски ученици грабнаха 3 златни медала на кулинарно състезание в Турция

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ във Варна се отличиха с три златни медала на кулинарно съревнование в Турция, оповестиха от учебното заведение.

Те завоюваха призовите места в категориите предястие, главно ядене и десерт на Четвъртия фестивал на усета – кулинарно съревнование за купата Ахи Евран, се организира на 2 и 3 декември в турския град Текирдаг. Организирано от Анадолска професионално-техническа гимназия „ Сюлейман Паша “.



В надпреварата участваха възпитаници от професионални гимназии от разнообразни страни.

Участниците се състезаваха в три категории – предястие, главно ядене и десерт. Регламентът определяше единствено наложителните съществени съставки: за предястие – скариди, главно ядене – с агнешко месо и десерт с моркови.



Отборът на Професионална гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “, състоящ се от учениците Емре Ахмед от XII г клас и Магдалена Иванова от XI д клас и техните ръководители Станислава Христова, Петя Атанасова и Галина Димитрова, се показаха чудесно и получиха най-висока оценка за работата си.

Отборът на гимназията удиви водещи началник готвачи на южната ни съседка с атрактивност, автентичност и професионални умения. Визията и вкусовите качества на приготвените ястия събраха овациите на аудитория и жури.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР