Ученици от ПГРЕ Г.С. Раковски“-Бургас гостуваха на Районната прокуратура в

...
Ученици от ПГРЕ Г.С. Раковски“-Бургас гостуваха на Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Наказателната отговорност на непълнолетни извършители на престъпления бе обсъдена между ученици и прокурори по време на инициативата „Ден на отворените врати“ на Районна прокуратура – Бургас

Ученици от ПГРЕ „ Г.С. Раковски “-Бургас гостуваха на Районната прокуратура в града, участвайки в обичайна самодейност „ Ден на отворените порти “. Младежите и девойките, които са в девети клас, бяха посрещнати от прокурор Иван Кирков – административен началник на Районна прокуратура-Бургас, прокурор Мария Маркова, която е негов заместител, както и от прокурорите Антоанета Маркова и Зорница Щърбева, които извършват говорителска функционалност в прокуратурата.

На гостите бяха обяснени мястото на прокуратурата в правосъдната власт, както и пълномощията на прокурора в досъдебното и правосъдните производства.

Основната тематика на провелата се полемика бе наказателната отговорност, която малолетните понасят при авторство на закононарушение. Обсъдено бе и мястото на малолетните, станали жертва на незаконно действие.

Учениците демонстрираха сериозен интерес към закононарушенията, свързани с приложимост на наркотични субстанции. Застъпена бе и тематиката с домашното принуждение в неговите обособени форми.

След привършване на беседата младежите и девойките се срещнаха с работата в другите деловодства в Районна прокуратура-Бургас. Предоставена им бе опция да посетят правосъдна зала, където си направиха и обичайните фотоси с прокурорски тоги.

В края на гостуването всеки от учениците получи образец от Конституцията, както и осведомителни брошури, предоставени от Висш съдебен съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР