Ученици от Частното средно училище Юрий Гагарин“ в комплекс Камчия“ за

...
Ученици от Частното средно училище Юрий Гагарин“ в комплекс Камчия“ за
Коментари Харесай

Ученици от ЧСУ Юрий Гагарин“ в Камчия“ ще четат на пътниците в градския транспорт

 Ученици от Частното приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ в комплекс " Камчия “ за трета поредна година ще излязат от класните стаи и на 31 октомври от 14,30 до 16,30 ч. ще четат на глас обичани български творби пред пасажерите в няколко линии на " Градския превоз “ във Варна. Тази година към самодейността ще се причислят и учениците от Средно учебно заведение “Гео Милев ".

Акцията " Четящ рейс “ на ЧСУ " Юрий Гагарин “ цели да подбуди интереса на всички жители към националното литературно наследство и любов към българския език и просвета.  Целта на учениците и учителите от Училището на бъдещето -  " Юрий Гагарин “ в " Камчия “ е да популяризират значими творби на български създатели и национални будители, и в навечерието на този значим за българската просвета и обучение празник, да се покаже ролята на учебното заведение като институция, създаваща, учаща и възпитаваща виновни и будни младежи.

Акцията ще започва на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм " Св. Успение Богородично “ и ще продължи два часа. Инициативата се реализира с подкрепата на Община Варна, Регионалното ръководство на образованието и " Градски превоз “ ЕАД.

Частното приблизително учебно заведение " Юрий Гагарин “ в " Камчия “ е известно като Училище на бъдещето. В него учат 300 деца - от предучилищна група до XII клас. Изучават се руски, британски език и осведомителни технологии. Това е единственото учебно заведение в България, което разполага с лиценз за образование по българската и съветската просветителни системи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР