Ученици и учители от врачанската природо-математическа гимназия посетиха Португалия в

...
Ученици и учители от врачанската природо-математическа гимназия посетиха Португалия в
Коментари Харесай

Ученици и учители от ППМГ „Академик Иван Ценов“-Враца посетиха Португалия /снимки/

Ученици и учители от врачанската природо-математическа гимназия посетиха Португалия в границите на подвижност по план „ Изиграй! Заснеми! Сподели!”, съфинансиран от стратегия Еразъм+ на Европейския съюз. Заедно със свои връстници от Полша, Дания, Северна Македония и от португаллското учебно заведение хазаин Escola Profissional do Minho, петимата възпитаници от ППМГ взеха присъединяване в действия, свързани с аудио-визуалните изкуства: драма, кино, радиотеатър. Акцентът на работата беше подложен върху детайлите, които трансформират един сценичен план в приключен артикул. Участниците в плана продължиха работата си върху взаимно осъществената от учениците пиеса „ Красавицата е звяр “ по претекстове от творчеството на Д. М. Ларсон. Към към този момент готовите и снимани фрагменти от пиесата бяха добавени филмови откъси и постери, готови от обособените екипи, с цел да може крайният артикул да се приближи оптимално до визията и чувството за професионално основан холивудски филм.
Мобилността в Португалия беше придружена от богата културна стратегия, включваща запознаване с културните забележителности на градовете Брага, Виана до Кастелу и Порто: музеи, катедрали, транспортен съд болница. Специфичен и запаметяващ се акцент в културната стратегия беше визитата в над 150-годишния спектакъл в Брага, който е умалено, само че също толкоз ослепително копие на Миланската канара. Участниците в плана получиха опция да прегледат освен театралния салон, само че също по този начин сцената, работните пространства, изцяло функционалната и настояща и през днешния ден бална зала и да се срещнат с елементи от работата на хората, занимаващи се професионално с спектакъл.
Ръководителите на българската група Калина Николова и Ивайло Георгиев показаха удовлетворението си от интензивността на своите възпитаници и гостоприемството на португалските уредници на подвижността. От своя страна учениците от врачанската природо-математическа гимназия на драго сърце възприеха междукултурните уроци от взаимните си занимания и общуването със свои връстници от страната-домакин, Северна Македония, Португалия и Дания.
Дейностите по план „ Изиграй! Заснеми! Сподели!” на програмата Еразъм +, чийто главен уредник е ППМГ “Академик Иван Ценов “ не престават с подвижност в Северна Македония идната седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР