Учените стават все по-добри в разчитането на сигнали от мозъка.

...
Учените стават все по-добри в разчитането на сигнали от мозъка.
Коментари Харесай

Контрол със силата на мисълта? Телекинезата е реалност

Учените стават все по-добри в разчитането на сигнали от мозъка. В наши дни към този момент можете да поставите сходно на слушалки устройство и да контролирате дрон само с мисълта си.

„ Имаме компютърна стратегия, която гледате. Казваме ви – мисли напред мисли за това по какъв начин буташ този стол напред – и по този начин се учим да управляваме дрона, основано на вашите мозъчни модели за характерни неща, за които вие мислите сега “, споделя Хуан Гилбърт от Университета във Флорида (University of Florida).

Колкото по-лесно става разчитането на мозъчните сигнали, толкоз повече стават нещата които могат да се управляват единствено с мисъл.

„ Надничането “ в мозъка може да възвърне остарели моторни функционалности. Докторите да вземем за пример съумяха да създадат байпас на повредения гръбначен мозък на Иън Буркхарт и да възстановят контрола върху ръката му. DARPA може да получи достъп до нервната система и да възвърне чувствителността, чувството за досег у хора с протезни крака.

Дори хора могат да управляват други хора. Изследователи от Университета във Вашингтон са създали опит, в който са свързали двама доброволци. Единият е съумял да раздвижи ръката на другия единствено с мисълта си.

Според учените, последният опит може вероятно да докара до опцията за трансфер на познания от мозък в мозък в матричен жанр.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР