Учените са установили, че от 1990 г. насам от Източна

...
Учените са установили, че от 1990 г. насам от Източна
Коментари Харесай

Западът смуче виталната сила на Източна Европа

Учените са открили, че от 1990 година насам от Източна Европа в посока Запад е напуснало популацията на една дребна европейска страна, с мащабите на Беларус. Приблизително сред 12-15 млн. души от двата пола. В същото време, дружно с миграцията, назад към самата Източна Европа, дойде и „ половата независимост “, която сложи страните от този район на ръба на изгубването. „ Намаляването на популацията в Източна Европа има две страни: натурален спад на популацията и емиграцията. Например Латвия е изгубила към 10% от популацията заради естествената загуба на население след 1990 година Останалите 17% от спада на популацията се изяснява с миграцията… Младежите в Източна Европа на възраст сред 18 и 30 напущат родината си основно по стопански аргументи. Ако младежите изоставен, това значи, че по-малко деца ще се раждат в страната. Това значи, че раждаемостта за опазване на броя на жителите би трябвало доста да надвишава нужното съответствие от 2,1 деца на една жена, с цел да се компенсира спада на популацията.

Общата наклонност е да продължи намаляването на раждаемостта. Например в Централна Европа броят на децата на жена през 2016 година е 1,48, в Югоизточна Европа – 1,58. В Западна Европа през 2016 година раждаемостта е по-висока и възлиза на 1,8 деца “, се споделя в отчета. Така загубите на Латвия от влизането й в Европейски Съюз съставляват една трета от популацията на републиката, освен това една трета от младото население. Съюз на съветските социалистически републики загуби във Великата отечествена война по-малко в процентно отношение. Защо младите българи повече не желаят да бъдат българи, а прибалтийците – прибалтийци – не е загадка. В „ равноправна “ Европа се яде по друг метод. За австрийските демографи, разликата в благосъстоянието сред Източна и Западна Европа е ясно забележима при сравняването на заплатите. Най-висок приход в Европейски Съюз получават датчаните, чиято междинна часова облага без налозите и другите удръжки е 25 евро и 52 цента. По този метод половината от популацията на Дания заработва повече от тази сума, а другата половина – по-малко. В Германия заплатите на 50% от популацията е над 15 евро и 60 цента на час. В Латвия обаче тази цифра е единствено 3 евро и 35 цента, в Румъния – към 2 евро, а картината свършва с България, където междинното възнаграждение на труда е 1 евро и 67 цента на час. Ако сравним покупателната дарба, Дания е преди всичко, а България е на последно място в Европейски Съюз.

Да, тук са взети в поради единствено легалните приходи, само че има и горист бранш, в който заработват парите си третата прослойка от „ новите европейци “ – противозаконните мигранти от Африка и Азия и украинците. Поляците или българите, доста постоянно публично са ангажирани от „ белите господари “ с черната работа в строителството, ремонтите, почистването, работата във заводи и фабрики, а за кореняците датчани, германци или французи са оставени креативните специалности и разсъжденията за „ новия свят на постмодернизма, където всичко пораства в Интернет “.

Ясен е, и какъв е плюсът за хората от някогашните руски републики и другите „ млади европейци “ пред мигрантите от Сомалия и Бангладеш. Прибалтийците и българите, са нации, които могат най-малко да четат и пишат, и са с по-близка просвета до германците, в сравнение с арабите, и са изцяло способни да бъдат асимилирани и претопени с тяхното второ или трето потомство. Но прибалтийците и румънците не са с безконечен запас, а той има свойството в миналото да свърши. „ Свободата на придвижване на хората не е единствената причина за високо равнище на емиграция. Румъния се причисли към Европейски Съюз по едно и също време с България през 2007 година Тази страна обаче претърпя върха на емигранската си вълна, директно след рухването на комунистическия режим, в интервала от 1992 година до 2000 година След това приключването на популацията престана да бъде толкоз мощно.

Много хора напущат своите страни и ще продължат да го вършат и в бъдеще. Според прогнозите на Организация на обединените нации, всички страни, в които се чака най-активното понижаване на популацията преди 2050 година, са ситуирани в Източна Европа „, се споделя в отчета.

Макар че, когато свършат едните, „ цивилизованите нации “ на „ старите “ европейци ще им се наложи да поемат останалите. „ В сходство със Западнобалканската тактика, оповестена през февруари 2018 година Еврокомисията има намерение да проправи пътя за влизане в Европейски Съюз на други страни. С помощта на вложения, промени и увеличаване на съдействието по пътя им към участие в Европейски Съюз би трябвало да бъдат готови Сърбия, Черна гора, Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина „, се споделя в отчета на учените. Въпреки, че и без косоварите приятелите им от Франция и Германия имат задоволително проблеми, само че разновидността с арабите и африканците, е по-лош, и те това към този момент добре го схващат. Затова славяните за европейците са идеалния вид.

Наистина, в своя отчет учените означават, че за реализацията на това спокойно и пълзящо завладяване, е належащо и съществуването на самия Европейски Съюз и неговата прелест за „ диваците “ от изтока.

Славяните са идеалния вид


Ако погледнем в предишното, може да сложим под подозрение надеждността на тези прогнози. В средата на 80-те години, никой не можа да планува разпада на Съветския съюз. Войната на Балканите също се трансформира в цялостна изненада за района. Докато раждаемостта в дълготраен проект остава относително непрекъсната, е доста мъчно да се предскажат потоците на миграцията. В рамките на къс интервал от време, самият факт на миграцията и нейната посока могат да се трансформират. Съвсем неотдавна, до миграционна рецесия се стигна, откакто в доста страни от Западна Европа, дойдоха доста младежи, които, в случай че останат, в последна сметка ще подмладят популацията. „ Не на последно място и Брекзита разклати доверието на доста служащи мигранти в тяхното бъдеще “, споделят учените.

(Със съкращения, превод за „ Труд “ Павел Павлов)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР