Учените са получили нови снимки на далечна мъглявина – своеобразна

...
Учените са получили нови снимки на далечна мъглявина – своеобразна
Коментари Харесай

Астрономите видяха Лицето на Бог

Учените са получили нови фотоси на далечна мъгливост – самобитна „ космична люлка “, претъпкана с горещи млади звезди.

Служителите в обсерваторията Ла Сила в Чили са получили нови фотоси на мъгливост, която има форма, сходна на разположение, и е основана от галактически ваятел – звездни ветрове.

Както означават астрономите от НАСА, мъглявината NGC 3324, получила с помощта на своята форма прозвището Лицето на Бог, се явява район на интензивно звездообразуване.

Този „ галактически родилен дом “ се намира в съзвездие Кил на към 7500 светлинни години от Земята. Той е претъпкан с горещи млади звезди, които светят интензивно в ултравиолетовия диапазон.Учените, получили фотоси благодарение на широкоъгълната камера на телескопа MPG/ESO, разясняват, че преди милиони години запасите от прахуляк и газ в покрайнините на съзвездието са разрешили да стартира развой по звездообразуване, което е довело до раждането на голям брой млади солидни и горещи звезди.

Ултравиолетовото лъчение на тези звезди е предиздвикало газовия облак да свети в ярки цветове, а звездният вятър и интензивното лъчение на тези млади звезди са разчистили линия в него, оповестява Daly Mail.

Една от фотосите на мъглявини, направена още през 2012 година, разрешава ясно да се прегледа краят на праха и газа, които образуват профил на човешко лице, а образуваното образувание в центъра на „ лицето “ мощно припомня на нос.

Цветът на граничната област се дължи на изтребване на електрони от водородните атоми под действието на ултравиолетовите лъчи и тяхното връщане на място.

NGC 3324 от време на време е наричана мъглявината Габриела Мистрал в чест на поета и Нобелов лауреат от Чили. Това е един от най-младите райони на звездообразуване. Първото потомство новородени сини звезди са се появили преди към 3 милиона години. Учените имат намерение благодарение на наблюдения на постепенно разширяващото се Лице на Бог да изяснят предишното на другите галактически обекти.

В същото време някои уфолози считат, че мъглявината е приела формата на разположение освен с помощта на галактически процеси.

Според редактора на UFO Sightings Daily Скотт Уоринг на фотографията „ несъмнено е оплешивяващ мъж, само че формата на неговия череп припомня издължения череп на извънземен “.

Уоринг отбелязва, че за развитите галактически цивилизации не съставлява компликация да променят градежа на всяка мъгливост, „ манипулирайки частиците, газовете и други субстанции “.

Уфологът даже е на мнение, че откритият галактически обект може да се окаже наследник „ космически страж “.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР