Учените са открили ключа към щастието (и той не включва

...
Учените са открили ключа към щастието (и той не включва
Коментари Харесай

Учените разкриха кой е ключът към щастието


Учените са разкрили ключа към щастието (и той не включва яденето на тонове шоколад).

Ново изследване, оповестено в списание „ Природа “ („ Nature” на англ.) разкрива, че щедростта прави хората щастливи.

И предходни изследвания са свързвали егоизма и щастието, само че никой до в този момент не е изследвал механичната връзка посред им.

В последното извършено изследване по въпроса, участниците са били разграничени на две групи: първите, наречени пробната група, са били хора, които дали обещание да похарчат пари за други хора, до момента в който втората група, наречена контролната група, дали обещание да харчат пари единствено за себе си и личните си потребности.

Накрая на четири-седмичния интервал, учените разкрили, че хората от пробната група докладвали, че се чувствали доста по-щастливи от хората в контролната група.

Учените употребявали нуклеарно магнитен резонанс, с цел да изследват мозъчните механизми, които свързват великодушното държание с повишението на щастието у хората. Те разкрили, че великодушните решения, задействали част от мозъка обвързвана с щастието и приемането на премия за делата ни.

Те открили, че въпреки и жестовете на благотворителност да идват с избрана цена, тъй като „ е нужна инвестиция от личните средства за богатството на различен човек “, то това в действителност покачва равнището на хормоните на щастието и може да стимулира сходно държание и в бъдеще.

Един от учените, проф. Филип Тоблър от департамента по стопанска система в Университета в Цюрих, Швейцария споделя следното: „ Не е нужно да лишавате себе си от всичко, с цел да могат другите да са щастливи. Дори и дребна доза благотворителност би била задоволителна с цел да ви направи щастливи. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР