Учените по климата предлагат добавяне на шеста категория за описание

...
Учените по климата предлагат добавяне на шеста категория за описание
Коментари Харесай

Предложена категория 6 за урагани, тъй като бурите продължават да стават все по-интензивни и животозастрашаващи: учени по климата

Учените по климата оферират прибавяне на шеста категория за изложение на най-интензивните, животозастрашаващи урагани, защото бурите не престават да стават все по-силни.

Хипотетичната категория 6 ще се ползва за стихии със скорост напразно над 192 благи в час. Според актуалните стандарти бурите с ветрове от 157 благи в час или по-високи се смятат за категория 5.

Но Майкъл Ф. Уенър, академик по климата в Националната лаборатория на Лорънс Бъркли, и Джеймс П. Косин, някогашен откривател на климата и ураганите от Националната администрация за океаните и атмосферата, споделят, че актуалният „ отворен модел на Сафир-Симпсън е “ несъответстващ ” и може да накара жителите да подценят най-опасните стихии.

„ Откриваме, че редица скорошни стихии към този момент са постигнали тази хипотетична активност от категория 6 и въз основа на голям брой самостоятелни линии от доказателства, изследващи най-високите симулирани и евентуални пикови скорости напразно, се плануват повече такива стихии, защото климат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР