Учените оцениха финансовите загуби на компаниите поради предпочитание към пола

...
Учените оцениха финансовите загуби на компаниите поради предпочитание към пола
Коментари Харесай

Финансовият аспект на половата дискриминация

Учените оцениха финансовите загуби на фирмите заради желание към пола при наемането на работа. Проучване, извършено в Университета в Орегон (САЩ), сподели, че това води освен до дискриминация на служащите, само че и до обща загуба на продуктивност, а това е изпълнено със загуби, съгласно „ EurekAlert “.
Пристрастността сред половете при набирането на личен състав се отнася до желанията на единия пол пред другия. През последните десетилетия обстановката се усъвършенства: в случай че преди 30 години условните пристрастия се отнасяха до 4% от наемането, в този момент съотношението спадна до 1%. Въпреки това, даже на пръв взор дребен брой заплашва да дискриминира чиновниците, също така предубедеността при наемането може да докара до обстоятелството, че незадоволително дипломиран чиновник ще получи работа и работата му няма да бъде задоволително ефикасна, съобщи БГНЕС.
 Психолог: Децата израстват като маргинали и развиват дискриминационни настройки Психолог: Децата израстват като маргинали и развиват дискриминационни настройки
„ Дискриминационните настройки нарастват измежду младежите, а и в затворените общности, които с години се създаваха в западните обще...
Използвайки образеца на типична компания от „ Fortune 500 “ (която включва 500-те най-големи американски корпорации по общ доход), в която работят към осем хиляди души годишно, учените демонстрираха, че от загуба на продуктивност заради дискриминация на чиновниците, тя може да загуби до 2, 8 милиона $. Такива може да са загубите в случай че коефициентът на користолюбие е 1%, в случай че индикатора се увеличи до 4%, загубите могат да доближат до 17 милиона $ годишно.
В същото време, заключиха специалистите, в случай че целеустремено се набират повече дами, това няма да реши казуса. „ Тези способи няма да отстранен дискриминирането и могат да доведат до други проблеми, в това число неодобрение на чиновниците “, изясни Джей Харди, помощник по мениджмънт в Университета в Орегон, Колеж по бизнес. Експертите нарекоха оптималната обективност в интервютата най-хубавото решение на казуса.
В Германия, която се назовава първата европейска стопанска система, казусът с неравенството сред половете се взема решение на държавно равнище. За да преодолеят разликата и да подобрят кариерата на дамите, те са подготвени да вкарат 30%-на квота за тях в ръководството на компании. Бизнесът се отнася хладно отношение на концепцията: някои компании считат въвеждането на квота като неоправдана интервенция в частното предприемачество.
По-рано специалисти от службата за асортимент на личен състав „ HeidrickStruggles “ стигнаха до заключението, че от началото на пандемията са по-малко склонни да имат доверие на дами на управителни позиции: в този момент те заемат такива позиции единствено в 3% от най-големите компании в света. Кариерата на дамите е изложена на огромен риск, защото те са тези, които най-често работят в регионите, които са най-силно наранени по време на карантина. Освен това, дамите са по-склонни да изоставен работата си, с цел да се грижат за деца заради затварянето на учебните заведения. 
 Стотици години ще са нужни, до момента в който дамите станат равни на мъжете на работното място Стотици години ще са нужни, до момента в който дамите станат равни на мъжете на работното място
Жените ще би трябвало да чакат повече от два века и половина, с цел да се изравнят с мъжете на работното място, оповестява Агенция Франс Прес. Според отчет, п...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР