Учените откриха мистериозен диамант от КосмосаКамъкът, наречен лонсдейлит, има твърдост

...
Учените откриха мистериозен диамант от КосмосаКамъкът, наречен лонсдейлит, има твърдост
Коментари Харесай

Учени откриха мистериозен диамант от Космоса

Учените откриха тайнствен елмаз от Космоса

Камъкът, наименуван лонсдейлит, има неотстъпчивост и издръжливост, които надвишават тези на елементарен елмаз. Редкият минерал е дошъл на Земята посредством астероид, демонстрират нови проучвания, оповестява Си Ен Ен, представен от.

Нещо повече, естественият химичен развой, посредством който учените считат, че се е образувал лонсдейлит, може да способства за производството на супер издръжливи промишлени съставни елементи, пишат създателите на проучването, оповестено на 12 септември в списание “Proceedings of the National Academy of Sciences ”.

Мистериозният елмаз стартира да се проверява, когато геологът Анди Томкинс, професор в университета Монаш в Австралия го намира, до момента в който е на терен.

Той се натъква на чудноват " закривен " тип елмаз в галактическа канара в Северозападна Африка, сподели съавторът на проучването Алън Салек, докторант и откривател в университета “RMIT ” в Австралия.

Томкинс теоретизира, че астероидът, който съдържа лонсдейлита, идва от мантията на планета джудже, съществувала от към 4,5 милиарда години, посочи Салек.

„ След това планетата джудже е била катастрофално ударена от метеорит, освобождавайки налягане и довеждайки до образуването на тези в действителност странни диаманти “, добави той.

Това изобретение е вълнуващо, сподели Пол Азимоу, професор по геология и геохимия в Калифорнийския софтуерен институт.

Екипът съумя да проучва астероида благодарение на електронна микроскопия и усъвършенствани синхротронни техники, съгласно изследването.

Диамантите и лонсдейлитът могат да се образуват по три метода. Чрез високо налягане и температура за дълъг интервал от време, който е методът, по който се образуват диаманти на повърхността на Земята; шокът от свръхскоростен конфликт на метеор; или отделянето на пари от натрошен графит, които биха се прикрепили към дребен диамантен откъс и да се надграждат върху него.

Методът, който основава минерала, може да повлияе на неговия размер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР