Учените отдавна установяват, че предци на китовете някога са живели

...
Учените отдавна установяват, че предци на китовете някога са живели
Коментари Харесай

Палеонтолозите са открили останки от необичайно древно животно в Перу

Учените от дълго време откриват, че предшественици на китовете в миналото са живели на сушата, само че този факт не става по-малко неочакван.Днес моретата и океаните се населяват от доста китоподобни, от големия наследник кит до розовите делфини в Амазонка. Но, преди милиони години, китовете били кръстоска сред земноводни и крокодили, и вървели на четири крайници.Останки от този незнаен до в този момент предходник на китовете, са открити на брега на Перу през 2011 година и са датирани 42,6 милиона години (еоцен). Но, те са показани на необятната аудитория през тази седмица (началото на м. април 2019 г.).Животното получава научното название Peregocetus pacificus, което се превежда почти като “ходещия Тихоокеански кит “. Това творение имало четири крайници с мембрани, от което се стига до заключението, че е плувало добре.

 1 - Палеонтолозите са разкрили остатъци от извънредно антично животно в Перу
В същото време, задните му крайници имали мощно сцепление с таза, а на върховете на пръстите си имало дребни копита, което евентуално спомага за доста комфортно вървене по сушата.

 2 - Палеонтолозите са разкрили остатъци от извънредно антично животно в Перу
Муцуната му приличала на муцуната на актуалната форма на делфин. Челюстта му била дълга с дребни, остри зъби. Ходещият кит ядял риба или ракообразни.

 3 - Палеонтолозите са разкрили остатъци от извънредно антично животно в Перу
Това създание е неповторимо. То е живяло по-рано от други предшественици на китовете (Maiacetus и Rodhocetus), открити в Азия (Индия и Пакистан), и то е първото намерено на брега на Тихия океан.


 4 - Палеонтолозите са разкрили остатъци от извънредно антично животно в Перу
Това било огромна изненада за учените, тъй като по-рано се счита, че от Азия до крайбрежията на Америка, китовете единствено плуват, когато са минали към изцяло воден метод на живот. А в този момент се оказва, че те са били отлични навигатори, даже когато са имали четири работни крайници.Смята се, че китоподобните са произлезли от artiodactyls в Южна Азия и са били с полуводен метод на живот преди към 50 милиона години.Теорията, че ходещите китове могат да плуват от Азия до Америка, е много правдоподобна, тъй като преди тези два континента не са били с толкоз огромни дистанции, колкото са в този момент.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР