Учените не спират да ни изненадват със своите открития. Ако

...
Учените не спират да ни изненадват със своите открития. Ако
Коментари Харесай

Куриозна лента за глава регулира сънищата ни

Учените не стопират да ни изненадват със своите открития. Ако постоянно сте желали да можете да контролирате сънищата си, това към този момент е допустимо с помощта на новата лента за глава. Създателите на лентата са й дали благозвучното име Аврора (Aurora) – тя ще подтиква живи сънища.

Според информацията, която е оповестена във вестник Дейли мейл, хората ще могат да си управляват сънищата благодарение на звуци и светлини. Лентата за глава щяла да мери мозъчните талази и надлежно да наблюдава придвижването на очите, както и тези на тялото.

Всеки, който е собственик на лентата Аврора, ще може да управлява дали желае да сънува по-живи сънища и по-дълбок сън. Освен надзор над сънищата, лентата можела и да ни разсъни. Странното откритие е направено от Даниъл Шуновър. За финансиране на неговия план той е употребявал уеб страницата Кикстартър.

Когато човек осъзнава, че сънува, той би могъл да управлява и какво се случва в мислите му. В това положение всичко, което си пожелаеш, става допустимо – да полетиш в космоса или да станеш президент, счита изобретателят.

Лентата реализира всичко това благодарение на светлини, както и с музика, която всеки собственик самичък може да сортира. Всеки, който желае да има лентата Аврора, би трябвало да брои тъкмо 175 $.

 Събуждане

Лентата следяла сигналите от електроенцефалограмата на мозъка. По този метод съумява да откри какви са етапите по време на съня. Според експертите множеството живи сънища се случват по време на REM етапа – точно тогава лентата влиза в приложимост.

Аврора съумява да подтиква сънуващия човек посредством светлини и звуци. Идеята е, този, който я носи, да осъзнае, че сънува, само че без да се разсънва и да управлява сънищата си.

В лентата има и вграден акселерометър – той оказва помощ да се разграничават положението на лек сън и будното положение. Подобни устройства са разработвани и в предишното, само че лентата Аврора е първата, която употребява ЕЕГ данни.

Учените са уверени, че в бъдеще тази лента може доста да им помогне за различен тип изследвания, които са свързани със съня и неговите етапи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР