Учените направиха изумително откритие, според което един от най-смъртоносните видове

...
Учените направиха изумително откритие, според което един от най-смъртоносните видове
Коментари Харесай

Един от най-смъртоносните ракови заболявания може да бъде диагностициран за 30 секунди благодарение на „пионерско“ ново откритие

Учените направиха удивително изобретение, съгласно което един от най-смъртоносните типове рак може да бъде диагностициран единствено за 30 секунди.

„ Пионерската “ техника ще улесни доста медиците при диагностицирането на хранопровода, който сега съставлява към 8000 смъртни случая в Обединеното кралство всяка година. Екип, формиран от специалисти от университети и лечебни заведения, създаде нова техника за разкриване и диагностициране на заболяването за секунди.

Проектът, наименуван RaPIDE, употребява техника, известна като Раманова спектроскопия, за установяване на раковите кафези употребявайки лазери съвсем незабавно. Понастоящем са нужни две седмици за диагностициране на рак на хранопровода, само че RaPIDE понижава това до под 30 секунди.

Екипът, управителен от професор Ник Стоун от Университета на Ексетър, споделя, че се надява, че пробивът ще значи по-бързи и по-точни проби в лечебните заведения, които ще подобрят здравните резултати за пациентите.

Спектроскопията е проучване на това ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР