Учените казват: при липсата на специални противопоказания, яденето на две

...
Учените казват: при липсата на специални противопоказания, яденето на две
Коментари Харесай

Хапвайте по две яйца на ден, за да...

Учените споделят: при неналичието на специфични противопоказания, яденето на две кокоши яйца на ден е извънредно потребно.

По-специално, с потреблението на две кокоши яйца дневно, тялото ще получи оптималното количество холин - вещество, належащо за естествената интензивност на фосфолипидите, които обезпечават връзката сред мозъчните кафези, допускат специалисти. На собствен ред, дефицитът на холин корелира с понижената памет.

Трябва да се означи, че холинът, нужен за мозъка, също оказва помощ за понижаване на риска от развиване на рак. Според редица изследвания, дамите, които употребявали яйца всекидневно в юношеството си, вероятността от развиване на рак в по-късна възраст е била с близо 18% по-ниска.

В допълнение, яйцата съдържат комплекс от витамини от група В, осигуряващи здравето на кожата, ноктите, косата и нервната система. Благодарение на насищането с витамини от група В, яйцата от кокошки са доста потребни за бременни дами: наличието им в храната способства за образуването на червени кръвни кафези на плода, защищава от умствена назадничавост на детето.

Противно на известната доктрина, холестеролът от пилешки яйца не е нездравословен, защото е уравновесен от фосфатиди и омега-3 киселини, които понижават равнището на мастни съединения на триглицеридите, като по този метод понижават риска от сърдечно-съдови болести. Поради огромното количество на антиоксидантния съставен елемент на лутеина в яйцата, тяхното потребление благоприятства положителното положение на органите на зрителната система.

Като отличен източник на протеини и аминокиселини, нужни на клетките на тялото, пилешкото яйце спомага за закъснение на процеса на стареене. Експериментите, извършени от холандски учени, демонстрират, че потреблението на пилешки яйца способства за изглаждането на бръчките.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР