Ученик извади газов пистолет и започна да го зарежда със

...
Ученик извади газов пистолет и започна да го зарежда със
Коментари Харесай

В столичната френска гимназия - с газов пистолет в час

Ученик извади газов револвер и стартира да го зарежда със сачми в час по история в 9 френска гимназия в София, съобщи Българска национална телевизия.

Учители са извели ученика от клас, откакто съучениците му са се уплашили при типа на оръжието и са потърсили помощ.

Родителите на момчето отказали да дойдат, а казусът бил стихотворец от служители на реда на Първо районно ръководство.

" Полицаите организираха своето следствие, разговаряха с ученика, откриха в неговата раница в действителност съществуване на газов револвер. Имаше сачми, ученикът показа и документ за законно владеене на това оръжие ", съобщи Емилия Богданова, шеф на 9-та Френска езикова гимназия в София, представена от Българска национална телевизия.

" Той не е заплашил съответно никого, по неговия роман и по описа на съучениците, само че това не е причина децата да не се опасяват. Самият факт, че той има оръжие, към този момент е задоволителна опасност. Това, което показа самият възпитаник, че след учебно заведение имал желание да се разхожда в гората на Горна Баня и да стреля за упражнение ", добави тя.

За случая се разбира от статус във Facebook, подписан от името на възпитаници 12-и клас, профил история.

" Осемнадесетгодишното момче не за първи път носи в себе си оръжия на територията на учебното заведение. Преди възпитаници от гимназията са го виждали да носи в чантата си ножове и боксове. Той нееднократно е проявявал агресивното си държание към другите – даже е имало случаи, в които е отправял закани към свои съученици. Учителите са наясно с проблематичното му държание. "

Училищното управление счита, че до момента не е чувало ученикът да е носил в постройката оръжия като железен бокс или нож.

" Самият възпитаник е с проблематично държание. В дадени моменти будещо въпросителни. Отдавна работим с този възпитаник и неговото семейство. Много е мъчно. Два пъти сме се обръщали към фамилията и обществените служби, само че без резултат ", сподели Богданова.

На момчето е неразрешено да идва на учебно заведение до края на периода, който свършва във вторник. Той ще се обучава в домашни условия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР