Ученичка от Пловдив спечели в национален ученически конкурс за фотографски

...
Ученичка от Пловдив спечели в национален ученически конкурс за фотографски
Коментари Харесай

Кадър на котешка прозявка, запечатан от пловдивска ученичка, спечели национален конкурс

Ученичка от Пловдив завоюва в народен училищен конкурс за фотографски умения. Възпитаникът на СУ „ Пейо Крачолов Яворов “ Виктория Янева е 12 клас и е победител при най-големите. Нейният кадър запечатва прозявката на градска котка, а посланието, което предава на хората - „ Светът основава усмивки на всички места “.
Прочетете още
„ Прозявката на тази котка, уловена като импровизиран смях, е като увещание, че всеки ден би трябвало да се усмихваме и всеки ден да намираме причина да го вършим ", споделя фотографията на младата пловдивчанка.

Днес тя е била отличена с грамота от Министерството на труда и обществената политика с грамота. Получила и фотоапарат като материално подучване, с цел да усъвършенства заложбите си.

От СУ „ Пейо Яворов “ споделят насладата си от триумфа на Виктория и споделят, че няма да спрат в старанието си да търсят самостоятелните гении на всеки един възпитаник и да им партнират при развиването им.

При най-малките като най-хубава е отличена фотографията на Валентин Гошев. Ученикът от 3 клас на ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “ в село Сотиря, е снимал „ последни слънчеви лъчи, през първи другарски усмивки “. Първото място във възрастова група 5 – 7 клас журито отреди на фрагмента на Моника Цекова от 5 клас на 13. ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в Перник, която поучава: „ Бъди повода някой през днешния ден да се усмихне! “.

Конкурсът е проведен от Министерството на труда и обществената политика в партньорство с МОН под мотото „ Светът, който носи усмивки! “. Десетките взели присъединяване деца са били провокирани да запечатат с обективите си миг и да обобщят в обръщение какво ги кара да се усмихват. Състезанието е стартирало при започване на ноември като част от самодейността „ Гласът на децата и техните фамилии! “. През това време представители на МТСП и Държавната организация за протекция на детето организираха полемики на терен с деца от разнообразни възрастови групи в учебни заведения, детски градини, центрове за настаняване от фамилен вид, спортни зали, с пациенти на педиатрии. Идея е мненията и предложенията на децата и техните родители да бъдат взети поради при подготовката на нормативни документи за възстановяване на успеваемостта на политиките в региона на закрилата децата и оказването на по-ефективна поддръжка за техните фамилии.

В състезанието се включиха десетки учебни заведения от цялата страна. Победителите в трите възрастови групи – 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас бяха селектирани от жури в състав: Вера Гоцева – Lomovera, Иванка Шалапатова – министър на труда и обществената политика и Теодора Иванова – ръководител на Държавната организация за протекция на детето.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР