Учени в Хонконг разработиха портативен уред за експресна диагностика на

...
Учени в Хонконг разработиха портативен уред за експресна диагностика на
Коментари Харесай

Разработиха уред за експресна диагностика на коронавирусa

Учени в Хонконг създадоха преносим апарат за експресна диагностика на ковид , оповестява в. „ South China Morning Post ”.

Екипът от университета по просвета и технологии в Хонконг е почнал работа по създаването на 20 януари и седмица по-късно устройството е било готово.

Принципът на работа е основан на разбор на проба, взета от носната празнина на пациента. Може да бъде направена диагностика по едно и също време на 8 проби.

Устройството покрива условията за експорт в Европейски Съюз и към този момент се употребява от профилираните центрове в Синдзян и Гуанджоу. Уредът е подобаващ за потребление от митническите чиновници, граничните служители на реда и чиновниците в карантинните центрове.

Учени от университета в Макао също са създали устройство за експресна диагностика, което в границите на 30 минути може да покаже дали обещано лице е инфектирано с ковид, даже при ранен етап на болестта.

Уредът е създаден да диагностицира съществуването на разнообразни видове вируси, в това число ХИВ и хепатит В, както и ковид, и е наименуван „ Ловец на вируси ” (Virus Hunter). Устройството може да бъде изцяло готово след 1-2 месеца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР