Учени установиха, че консумацията на кофеин - приблизително една чаша

...
Учени установиха, че консумацията на кофеин - приблизително една чаша
Коментари Харесай

Чаша силно кафе преди тренировка помага за изгарянето на мазнините

Учени откриха, че потреблението на кофеин - почти една чаша мощно кафе, половин час преди аеробна подготовка доста ускорение изгарянето на мазнините, заяви електронното издание " МедикалЕкспрес ".

Изследването на експерти от факултета по физиология на университета на Гранада посочило още, че в случай че тренировките се реализират следобяд, резултатът от кофеина е по-силен, в сравнение с заран.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Джърнъл ъф интернешънъл сосайъти от спорт нутришън ".

" Често се предлага да се тренира на гладно заран, с цел да се усили изгарянето на мазнини. Но тази рекомендация не почива на научна основа, тъй като не е ясно дали това нарастване се дължи на обстоятелството, че се тренира заран или на това, че не се приема храна през по-дълъг период от време ", изяснява ръководителят на проучването Франсиско Хосе Амаро-Гахит.

В изследването са взели участие 15 мъже на междинна възраст 32 година, които правели тренировки четири пъти в шпации от седем дни.

Авторите обобщават резултатите с извода, че комбинацията от банкет на кофеин и аеробни извършения с умерена активност в следобедните часове е оптималният сюжет за хората, които желаят да усилят изгарянето на мазнини посредством физически извършения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР