Учени смятат, че е възможно Вселената да има съзнание …Ново

...
Учени смятат, че е възможно Вселената да има съзнание …Ново
Коментари Харесай

Учени смятат, че е възможно Вселената да има съзнание

Учени считат, че е допустимо Вселената да има схващане …Ново изследване отбелязва поразителните структурни прилики сред Вселената и мозъка в нашите глави (HiddenTruth.site).

 Може ли Вселена да има схващане?
Може ли Вселена да има схващане?Според двама откриватели – астрофизик и неврохирург от Университетите в Болоня и Верона, въпреки да е явно, че мащабът е друг при сравняване на Вселената с човешкия мозък, в действителност има поразителни прилики сред тях.Вселената е построена от Галактики, до момента в който мозъкът е построен от невронални кафези. И в двата случая има десетки милиарди от тях, като са свързани дружно с дълги влакна и възли, с цел да образуват обширна и комплицирана мрежа.Освен това, тези влакна съставляват единствено към 30 % от масата във всеки обособен случай, а останалите 70 % се състоят от вода в мозъка и тъмна сила в Космоса.Четете още: Враните имат лично съзнание, твърди ново проучванеАстрофизикът Франко Ваца (Franco Vazza) от Университета в Болоня (University of Bologna), споделя:
„ Изчислихме спектралната компактност на двете системи. Това е техника, постоянно употребена в космологията за проучване на пространственото систематизиране на Галактиките.Нашият разбор сподели, че разпределението на флуктуацията в невроналната мрежа на дребния мозък в канара от 1 микрометър до 0,1 милиметра следва същата градация на разпределението на материята в галактическата мрежа, само че, несъмнено, в по-голям мащаб, който варира от 5 милиона до 500 милиона светлинни години. “И по този начин, в случай че Вселената в действителност има сходна конструкция като на човешкия мозък, би ли могло това да ни каже освен това за същността на съзнанието? Може ли самата Вселена да е в схващане по някакъв метод?Съавторът на проучването и неврохирург Алберто Фелети (Alberto Feletti) споделя:„ Вероятно, връзката в двете мрежи се развива следвайки сходни физически правила, макар поразителната и явна разлика сред физическите сили, регулиращи Галактиките и невроните. “
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР