Учени съветват двойките да спят в отделни легла за по-добра

...
Учени съветват двойките да спят в отделни легла за по-добра
Коментари Харесай

Ето защо трябва да спите на отделно легло от вашия партньор

Учени поучават двойките да спят в обособени кревати за по-добра връзка и по-добро здраве, спрямо това да са на обща спалня, написа вeстник " Дейли мейл ".

Изданието цитира изследване на екипа на доктор Нийл Стенли, осъществено по поръчка на известна компания за матраци. Той изследва навиците за спане на британците от 35 години. Според неговите изследвания една трета от спиранията на съня се дължат на дейности на колегата в общото легло.

Нийл Стенли предлага освен да се спи в обособени кревати, само че и в обособени стаи. Така се подсигурява по-продължителен и здравословен сън.

В доста случаи сътрудниците си пречат с хъркане, с придърпване на постелята или с другите часове на лягане в общото легло. Отделните легла са освен потребни за психологичното здраве, само че биха предотвратили и доста от така наречен " разводи поради нарушен сън ".

В предходно проучване на експерти от медицинския университет " Парацелз " в Германия е открито, че брачните проблеми и тези, свързани със съня, са взаимно обусловени. В наши дни към 15% от брачните двойки спят настрана не поради неприятни връзки, а поради по-здравословен сън.

Тези от тях, които страдат от недоспиване, по-често се развеждат. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР