Учени са категорични, че повечето женски заболявания са свързани преди

...
Учени са категорични, че повечето женски заболявания са свързани преди
Коментари Харесай

С тези напитки бързо ще нормализирате хормоните си

Учени са безапелационни, че множеството женски болести са свързани на първо място с хормонални нарушавания. Нивата на хормоните не би трябвало да бъдат нито по-високи, нито по-ниско от допустимите стойности. Дисбалансът може да докара до съществени болести.

Поради стрес, хронична изтощеност, недостиг на жизненоважни детайли като магнезий, калий, натрий, калций и селен, огромна част от дамите страдат от хормонален дисбаланс. Липсата на тези минерали може да наруши естественото действие на жлезите с вътрешната секреция. Това покачва риска от развиването на тумори и болести на ендокринната система. 

Народната медицина предлага способи за поддържане на хормоните в норма посредством потреблението на няколко вкусни питиета, които може да се подготвят вкъщи. Препоръчително е дамите с хормонален дисбаланс да ги употребяват всекидневно.

Топла вода и лимон

Дори диетолозите предлагат денят ни да стартира с лимонова вода. Тя се пие преди закуска. Тази напитка усъвършенства метаболизма и храносмилането. Освен това оказва помощ да се избавите от токсините. Лимонът въздейства и върху хормона на ситостта - лептин. При дисбаланс в равнищата му тялото стартира да натрупва мастни отлагания. 

За да избегнете всичко това, създайте си табиет да стартирате деня си с чаша топла лимонова вода.
 3 питиета, с които да преборите летните жеги 3 питиета, с които да преборите летните жеги
Лятото доближи своя връх. С парещото слънце и едвам съзнаващ се парещ вятър, най-хубавото, което можем да създадем, е да се затворим у дома...

Напитката се подготвя по следния метод: изцедете сока на половин лимон и към него прибавете чаша вряла вода. Изчакайте напитката да се охлади и я консумирайте на глътки, на гладно.

Чай от малинови листа

Ако нямате алергия към малините, тази рецепта е тъкмо за вас. Не единствено ароматните червени плодове са потребни.

Чаят от малинови листа спомага за контролиране на функционалностите на женската полова система. С него може да заместите утринната чаша кафе. Напитката енергизира тялото. Необходимо е всекидневно да консумирате по три чаши от нея.

За приготвянето на 1 чаша чай е задоволителна 1 супена лъжица листа от малина. Залейте ги с 200 мл вряща вода. Запарете чая за 10 минути, след което го прецедете. Може да приготвите едновременно нужната доза за деня от 3 чаени чаши.  Консумирайте чая в границите на деня, като е по-добре да се въздържате от потреблението му вечер.
 Здравословни питиета, с които да сменим кафето заран Здравословни питиета, с които да сменим кафето заран
Пиенето на кафе наподобява се трансформира в нужда, а цветната чаша в ръка е главен аксесоар за ангажиран и сполучлив човек. И за мнозина ча...

Златно мляко

Напитката се подготвя от кокосово мляко с куркума и дължи името си на характерния си жълт цвят.

Млякото с куркума освен укрепва имунната система, само че също по този начин въздейства удобно върху салдото на хормоните, усъвършенства храносмилането и циркулацията на О2 в тялото. Това е една от най-известните аюрведически предписания.

За нейното подготвяне са ви нужни 200 мл горещо кокосово мляко и половин чаена лъжичка куркума. Можете да добавите и лъжичка мед. Препоръчително е златното мляко да се приема преди сън.

Може да приложите по едно и също време и трите предписания: сутринта консумирайте лимонена вода, през целия ден пийте чай от малинови листа, а вечерта се насладете на чаша кокосово мляко с куркума.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР