Учени разработиха най-белия цвят в света. Какви са неговите приложения?Изследователи

...
Учени разработиха най-белия цвят в света. Какви са неговите приложения?Изследователи
Коментари Харесай

Учени разработиха най-белия цвят в света

Учени създадоха най-белия цвят в света. Какви са неговите приложения?
Изследователи от Purdue University в Индиана, Съединени американски щати, съумяват да разработят „ най-белия цвят в света ", който може да размени климатиците.Със своето откритие, откривателите желаят да дадат своя принос в битката с изменението на климата.

Ксюлин Руан, професор по машинно инженерство в Purdue University, и неговите студенти са разработчиците на „ най-белия цвят ". Работата над плана продължава седем години.

Постижението им е удивително, защото основаният от тях цвят отразява 98,1 % от слънчевата радиация. Ултра белият цвят може да размени климатиците, защото повърхнина, покрита с него, е способна да охлажда околната температура, без да употребява електричество. В същото време цветът излъчва инфрачервена топлота.

„ Ултра бялата багра е предопределена да пести сила при битката с изменението на климата ", се споделя в известие за пресата.

Белите нюанси, с които разполагаме досега, и нормално получаваме при извършване на покупки на „ бяла техника " отразяват единствено 80 до 90 % от слънчевата светлина и не са способни да вършат повърхностите по-хладни от средата към тях.

Цветът е вписан в книгата със „ Световните върхове на Гинес " като „ най-белият цвят в света ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР