Учени откриха в кръвната плазма на пациенти, болни от шизофрения,

...
Учени откриха в кръвната плазма на пациенти, болни от шизофрения,
Коментари Харесай

Руски учени откриха защо лекарства за шизофрения не действат пълноценно

Учени откриха в кръвната плазма на пациенти, заболели от шизофрения, над двадесет типа липиди, чиято нараснала централизация се свързва с намалената успеваемост на антипсихотичните медикаменти, заяви ТАСС.

" Резултатите ни сочат, че другата степен на усъвършенстване на клиничната картина е обвързвана с разлики в изменението на равнищата на липиди. Надяваме се, че нашите резултати ще разрешат по-добре да се схванат механизмите в основата на клиничните проявления на болестта и ответната реакция на лекуването ", сподели Анна Ткачова от Института за просвета и технологии " Сколтех ", добавя Българска телеграфна агенция.

Откритието на съветските експерти е значима крачка напред в търсенето на отговори на въпроса за какво доста типове медикаменти не работят на част от болните от шизофрения.

По данни на Световната здравна организация, близо 20 милиона души по света са диагностицирани с разнообразни форми на психози, в това число и шизофрения, като при към половината от случаите положението на тези пациенти не се усъвършенства при непрекъснат банкет на антипсихотични препарати.

Специалисти от института и от Научния център за психологично здраве в Русия са наблюдавали по какъв начин съмненията в концентрацията на 322 мазнини в човешката кръвна плазма въздействат на дейностите на медикаменти върху мозъците на 92-ма доброволци, които минават стационарен курс на лекуване.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Байомолекюлс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР