Учени откриха нов вид червеи (Auanema sp.), живеещи в екстремни

...
Учени откриха нов вид червеи (Auanema sp.), живеещи в екстремни
Коментари Харесай

Учени откриха нов вид червеи, живеещи в екстремни условия

Учени откриха нов тип червеи (Auanema sp.), живеещи в рискови условия. Микроскопичните животни били открити в езерото Моно, Калифорния, за което се считало, че не поддържа живот, написа „ Индипендънт”.

Червеите нематоди (nematodes) са толкоз издръжливи, че са способни да оцелеят на 500 пъти смъртоносната за човек доза арсен. Те се класифицират като екстремофили, защото живеят тук-там, в които множеството живи организми не могат. Също по този начин придвижват дребните си в „ утроба”, сходно на кенгуру.
" Мисия: Археология под вода ": Какви секрети крие Черно море? Във водите му са непокътнати артефакти на хиляди години
Езерото Моно, където живее и Auanema sp., е три пъти по-солено от океаните и е с най-високата степен на pH – 10. Общо осем нови типа, всичките, от които са червеи, са открити във водния басейн. До в този момент се смяташе, че единствено Artemia и Ephydra hians оцеляват в Моно.

Според списание „ Кърент Байолоджи” новооткритите животни могат да съществуват и в естествени условия. Това значи, че те са приспособими към разнообразни среди.

Червеите са триполови – мъжки, женски и хермафродити.
Северно зарево над Лапландия Това са най-ярките светлини от две години насам
„ Екстремофилите ни дават опция да опознаем новаторски тактики за справяне с всекидневния стрес. Проучването демонстрира, че има какво още да учим за многоклетъчните и техните умения да оцеляват в рискови условия”, споделя доктор Пей-ин Ши от Калифорнийския софтуерен институт.

Цялото изследване на изданието може да намерите тук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР