Учени откриха изненадваща реакция на белодробните клетки, заразени с вируса

...
Учени откриха изненадваща реакция на белодробните клетки, заразени с вируса
Коментари Харесай

Учени установиха, че Covid-19 предизвиква неочаквана клетъчна реакция в белите дробове

Учени откриха изненадваща реакция на белодробните кафези, инфектирани с вируса SARS-CoV-2, която може да изясни за какво лекуването на инфекцията е толкоз мъчно, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Международен екип откриватели разкрили, че инфекцията провокира задействането на системата на комплемента в белодробните кафези. Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Сайънс имюнолъджи ".

Затова учените позволяват, че комбинирането на антивирусни препарати с медикаменти, които инхибират този развой, ще са по-ефективни при лекуване на Covid-19. В опит ин витро с човешки белодробни кафези те открили, че антивирусният препарат ремдесивир в композиция с руксолитиниб инхибират реакцията на системата на комплемента, която е част от вродения имунитет.

Специалистите са изследвали действието на над 1600 известни и утвърдени за потребление в Съединени американски щати медикаменти, сподели Маджид Каземиян, учител във факултетите по компютърни науки и по биохимия в университета Пардю в Индиана, Съединени американски щати и началник на изследването.

" Наблюдавахме гените, повлияни от Covid-19, само че потискани от някои медикаменти и руксолитиниб се оказа най-хубавият препарат с такива качества ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР