Учени от Южна Корея, които нямат нищо общо с LG

...
Учени от Южна Корея, които нямат нищо общо с LG
Коментари Харесай

Създадени са първите в света гъвкави батерии за смартфони

Учени от Южна Корея, които нямат нищо общо с LG и Samsung, сътвориха иновационен материал, хибриден композит от въглерод и полимер. Новият материал е освен еластичен, само че може и да се разтяга до известна степен.
Тези особености на новия композитен материал дават го вършат съвършен за потребление в смарт телефоните, смарт часовниците и всички мобилни устройства с акумулаторни акумулатори.

Новият материал резервира стабилността и електропроводимостта си и при 100% дисторция. Освен това той е на ниска цена за произвеждане и крайната цена на батериите, в които се употребява, няма да е висока. Батерията, направена от новия материал може да бъде огъвана по всевъзможен метод, като освен това остава изцяло работоспособна.

Новата технология е изцяло безвредна и се чака всеобщото произвеждане на батериите от нов вид да стартира напълно скоро. Очаква се от новия материал да се заинтересуват всички огромни IT корпорации – Oppo, Apple, Huawei, Xiaomi, Samsung, LG, Sony, HTC и стотици други, които имат желание да предложат на пазара гъвкави смарт телефони със сгъваеми екрани и друга сходна електроника. Според редица специалисти, това е същински софтуерен пробив за последните двадесет години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР