Учени от Йейлския университет са открили прекомерната консумация на кой

...
Учени от Йейлския университет са открили прекомерната консумация на кой
Коментари Харесай

Този продукт от кухнята води до множествена склероза



Учени от Йейлския университет са разкрили несъразмерната консумация на кой артикул, употребен от всеки в всекидневието, усилва риска от множествена склероза.

Според откривателите от Йейл увеличената консумация на тази фалшификация способства за развиването на множествената склероза.

Множествената склероза съставлява хронично автоимунно заболяване на централната нервна система, при което главната засегна конструкция е защитната обвивка на нервните нишки (миелин). Това е причина повредените нерви да не могат да организират нервни импулси от и до мозъка.

Настоящото изследване открива по какъв начин солта евентуално може да докара до развиване на автоимунното заболяване.

Ръководителят на проучването Томоказу Сумида и сътрудниците му открили, че клетките в по-солена среда показват активиране на сигналния път бета-катенин/Wnt. Същият, свързваn с развиване на ракови болести, нарушена функционалност на регулаторните Т-клетки и предизвикателство на възпаления в организма, които засягат нервната система.

В допълнение към солта, дефицитът на витамин D, тютюнопушенето и затлъстяването са свързани с развиването на Министерски съвет, настояват откривателите. Рискът от развиване на множествена склероза се усилва посредством взаимоотношение сред генетичната приемственост и факторите на околната среда.

Пълните резултати от научното проучване са оповестени в списание " Nature Immunology ".

Източник: Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР