Учени от университета в Тел Авив констатираха, че пропускането на

...
Учени от университета в Тел Авив констатираха, че пропускането на
Коментари Харесай

Пропускането на закуската може да предизвика различни заболявания

Учени от университета в Тел Авив установяваха, че пропускането на закуската може да провокира затлъстяване, диабет вид 2, хипертония и сърдечносъдови заболявания, заяви Лента.

 © фотография: АРХИВ
Изследването обхванало 18 души с наднормено тегло, наранени от диабет, и други 18 участници с обикновено телесно тегло. В един от дните в границите на проучването участниците консумирали храна заран и на обяд, а в различен - единствено обядвали.

При това им били взети кръвни проби, с цел да се обясни концентрацията на избрани протеини, а по наличието им да се откри интензивността на гени, свързани с храносмилането. Освен това били избрани равнищата на глюкозата, инсулина, хормона глюкоподобен пептид-1 и ензима дипептидилпептидаза-4, който е забъркан в регулирането на имунната система.

Експертите заключили, че приемането на храна на закуска провокира вярната експресия на гени, които би трябвало да се включат в даден интервал от денонощието. Това на собствен ред способства за контролиране на телесното тегло, артериалното налягане, ендотелните функционалности и попречва появяването на атеросклероза както у здравите хора, по този начин и у диабетиците.

У хората, които пропущат закуската, се повишило равнището на кръвната захар и се намалила чувствителността към инсулина в останалата част от денонощието. Те станали по-податливи към напълняване, въпреки да не преяждали. Резултатите от проучването са качени на уеб страницата MedicalXpress.
 Учени настояват, че и сиренето защищава от сърдечносъдови болести ​ Учени настояват, че и сиренето защищава от сърдечносъдови болести ​
Известно е, че "една ябълка дневно държи доктора надалеч от мен ". Съдейки по резултатите от китайско проучване, можем да перефразираме известната пого...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР