Учени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците,

...
Учени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците,
Коментари Харесай

Близнаците се обичат още от утробата

Учени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят към другарство още от майчината вътрешност. По-ранни проучвания са посочили, че бебетата се раждат със обществени качества и даже са подготвени да имитират жестове часове след появяването си на белия свят.

Италианският екип разширил проучването на тази догадка благодарение на модерна техника за наблюдение на плода. За задачата била употребена четиримерна ултразвукова графия, от която се получавали триизмерни видеозаписи на пет двойки близнаци в 14 и 18-ата седмица на бременността. Неродените деца още на 14-ата седмица си контактували по най-разнообразни способи, в това число като си допирали главичките, ръчичките или ръка-глава, глава-ръка. Към 18-ата си седмица това другарство към този момент било толкоз интензивно, че близнаците докосвали по-често братчето/сестричето си, в сравнение с личното си тяло. В това занятие те прекарвали до 30 % от времето си. Видеоклиповете били с дълготрайност от 20 минути, като техниката разрешавала на откривателите да трансформират дълбочината на образното поле, честотата на фрагментите и ъгъла на " снимане ".

Посредством кинематичен разбор била отсята опцията за инцидентни докосвания. Целенасоченото " глезене " траело по-дълго, дланите се забавяли. Близнаците доста деликатно докосвали околоочната област на другия, също както при аналогичното деяние със личното лице.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР