Учени от университета в Кьолн, Германия, установиха, че Луната се

...
Учени от университета в Кьолн, Германия, установиха, че Луната се
Коментари Харесай

Луната се е формирала 50 милиона години след образуването на Слънчевата система

Учени от университета в Кьолн, Германия, откриха, че Луната се е формирала 50 милиона години след раждането на Слънчевата система, заяви Физ.орг.

Оказало се, че естественият сателит на Земята е по-древен, в сравнение с се смяташе до момента, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предишни проучвания демонстрираха, че образуването на Луната е станало не по-късно от 150 милиона години по-късно на Земята. Резултатите от разбора на мостри от лунни скали, събрани по време на задачата " Аполо ", разкриха, че Луната се е формирала преди 4,51 милиарда години.

Сега учените решили количеството изотопи на детайлите хафний и волфрам. Радиоактивният разпад на хафний-182 и волфрам-182 продължава единствено през първите 70 милиона години от съществуването на Слънчевата система. Това разрешило да се заключи, че съдържащите въпросните изотопи разтопени скали почнали да изстиват по-рано.

Следователно до довелия до появяването на Луната конфликт на Земята с огромен галактически обект се е стигнало през първите няколко десетки милиона години след образуването на Слънчевата система. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР