Учени от университета Рутгерс (САЩ, Ню Джърси) стигнаха до извода,

...
Учени от университета Рутгерс (САЩ, Ню Джърси) стигнаха до извода,
Коментари Харесай

NF: В случай на ядрена война между САЩ и Русия ще загинат над 5 милиарда души

Учени от университета Рутгерс (САЩ, Ню Джърси) стигнаха до извода, че повече от 5 милиарда души могат да загинат, в случай че се разгърне пълномащабна нуклеарна война сред Руската федерация и Съединените щати.

Според специалисти това удостоверява незабавната нужда от предотвратяването му, което ще изисква „ световно съдействие “.

Според учените, представени от изданието Nature Food, в случай че Съединени американски щати и съдружниците се решат на спор с Русия, минимум 90% от всички нуклеарни оръжия, които са в света, ще бъдат употребявани в него.

В атмосферата ще бъдат изхвърлени повече от 150 тераграма (над 165 милиона тона) сажди. Това ще докара до нуклеарна зима на Земята.

Освен това 360 милиона ще умрат от детонации, а над 5 милиарда повече ще умрат от апетит, който ще стартира след нуклеарна злополука.

Що се отнася до живота на останалите, те ще могат да живеят с 1911 килокалории на денонощие. Това е минималното количество храна, което е належащо за оцеляване, подчертаха специалистите. Международната търговия ще бъде невъзможна, показаха те.

Общата прогноза сочи, че по време на спора нуклеарни бомби ще бъдат хвърлени върху огромни градове и индустриални зони, което ще провокира огнени стихии, изхвърляне на големи количества горивни детайли в атмосферата, разпространяването им по цялата планета и бързото изстудяване на повърхността.

Климатът на Земята ще се промени и това ще засегне системите за произвеждане на храна, която е на земната повърхнина и във водата.

Припомняме, Русия сподели, че Москва няма проекти да употребява нуклеарни оръжия, само че уточни „ обилни опасности “ от война.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР