Учени от университета на Съри в Англия установиха, че умереното

...
Учени от университета на Съри в Англия установиха, че умереното
Коментари Харесай

Умереното гладуване намалява риска от сърдечносъдови болести

Учени от университета на Съри в Англия откриха, че умереното недояждане с спирания понижава по-ефикасно риска от сърдечносъдови заболявания спрямо нискокалоричната храна, заяви Лента.
В опитите взели участие доброволци с наднормено тегло, които трябвало да изгубят 5 % от него. Участниците били разграничени на две групи. Едната група следвала нормалния си хранителен режим единствено 5 дни седмично, а другата понижила калоричността на дажбите си до 600 килокалории на ден. В рамките на проучването се отказали към 20 % от участниците, които не съумели да следват хранителния режим или не свалили нужните килограми, съобщи Българска телеграфна агенция.
Оказало се, че диетата 5 към 2, при която човек два дни седмично лимитира калоричността на дажбите си до 500-600 килокалории на ден, способства за бързо намаляване. Участниците от тази група постигнали стремежи резултат за 59 дни, до момента в който на участниците на ежедневна диета били нужни 73 дни. При това умереното недояждане с спирания асъдействало за понижаване на систоличното артериално налягане с 9 % у участниците от първата група и с два % у тези от втората.
Резултатите от проучването са оповестени в British Journal of Nutrition.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР