Учени от университета на Пенсилвания установиха, че ежедневната порция карфиол,

...
Учени от университета на Пенсилвания установиха, че ежедневната порция карфиол,
Коментари Харесай

Хапвайте всеки ден броколи или карфиол

Учени от университета на Пенсилвания откриха, че ежедневната порция карфиол, броколи или зеле поддържа храносмилателната система здрава и може да предотврати редица здравословни проблеми, написа Daily Mail.

По време на опити, извършени върху мишки, излиза наяве, че гризачите, които получавали към храната си броколи, се оправят по-добре с храносмилателните проблеми, като колит или пропускливи вътрешности. Вероятно това се дължи на съединяване, което се разгражда в стомаха. Получените субстанции задействат рецептор, именуван арилов въглеводород. Той поддържа здрави вътрешностите, лигавицата им и бариерната функционалност.

Силната преграда защищава червата от отрови и патогени, като в това време разрешава усвояването на потребните съставки. Здравите вътрешности понижават риска от възпаления, а оттова и от заболявания като артрит и сърдечни проблеми.

Количеството броколи, давано на мишките в проучването, е било 15 % от дневната им храна. Когато това бъде приравнено към човешки дял, се получават три и половина чаши броколи или карфиол. За множеството хора това количество е недопустимо, само че съгласно ръководителят на проучването Гари Пърдю и една чаша ще даде добър резултат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР