Учени от Университета на Мичиган обявиха, че са провели успешни

...
Учени от Университета на Мичиган обявиха, че са провели успешни
Коментари Харесай

Нанотехнология учи тялото да се бори с ракови клетки

Учени от Университета на Мичиган оповестиха, че са провели сполучливи първи проби с ново пробно лекуване на ракови болести, написа Мениджър Нюз. То употребява особено нанодискове, които оказват помощ на тялото да се бори с раковите кафези.

Въпросните нанодискове са с диаметър едвам 10 нанометра. Всеки от тях е цялостен с неоантигенове, които са характерни за съответния тип израстък или негова разновидност. Освен това те задействат имунната система на тялото и я карат да нападна раковите кафези и да ги унищожава.

Освен това учените са тествали и способ за създаване на резистентност против завръщането на раковите кафези. Това става посредством прибавяне на инхинбитори. Така Т-клетките на тялото задържат способността си да унищожават ракови кафези.

За в този момент учените са тествали метода единствено в мишки. Нанодисковете са се нуждаели от 10 дни, с цел да унищожат напълно туморите. Когато идентични тумори са били поставени още веднъж 70 дни по-късно, те още веднъж са били убити.

Сега учените ще преминат към идната фаза на създаването. Тя цели да ревизира дали методът ще се оправи с по-големи тумори в огромни животни, а по-късно и в хора. Ако тестванията са сполучливи, след години методът за лекуване на рак може да бъде много по-различен от настоящия. Лекарите ще взимат проба от съответния израстък, с цел да схванат какъв тъкмо е той. След това просто би трябвало да прибавят верните неоантигени в нанодисковете и да ги инжектират в тялото. Докато това стане действителност обаче, ще е належащо още много време.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР