Учени от университета на Източна Англия установиха, че честите разходки

...
Учени от университета на Източна Англия установиха, че честите разходки
Коментари Харесай

Тайната на дълголетието - разходки сред природата и свеж въздух

Учени от университета на Източна Англия откриха, че честите разходки измежду природата и свежият въздух могат да понижат риска от диабет вид 2, сърдечносъдови заболявания и да сведат до най-малко риска от преждевременна гибел, заяви Лайф.

Като анализирали резултатите от 140 проучвания, обхванали над 290 милиона души от 20 страни, в това число Англия, Съединени американски щати, Испания, Франция, Германия, Австралия и Япония, учените заключили, че разходките на чист въздух от дълго време са се трансформирали в ефикасно средство за дългоденствие.

След като изследвали междинната дълготрайност на живота на участниците, учените установили, че достъпът до естествена растителност способства за оздравяването на човешкия организъм, като изпълва белите дробове с оптимално чист и подобаващ за обновяването на клетките въздух.

У живеещите покрай природата хора било записано най-близко до нормите артериално кръвно налягане, а сърдечният темп и положението на сърцето били близки до идеалните индикатори.

Освен това стресът въздейства по-малко върху живеещите в естетика с природата, в сравнение с върху живеещите в градска среда.

Специалистите считат, че въздействието на зелените пространства възстановява равнището на съдържащия се в кръвта хормон кортизол, който постоянно е именуван физиологичен маркер на напрежението.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР