Учени от университета на Аделаида разкриха, че тренирането повече от

...
Учени от университета на Аделаида разкриха, че тренирането повече от
Коментари Харесай

Прекаляването с тренировките по време на изолация вреди на психиката

Учени от университета на Аделаида разкриха, че тренирането повече от два часа и половина по време на обществена изолираност може да е пагубно за психологичното здраве, заяви в. "Мирър ", представен от Българска телеграфна агенция.

Тъй като рекомендациите за изолираност като защитна мярка против новия ковид не престават към този момент седмици, мнозина запълват времето си с тренировки. Макар и едно бързо оживление да е потребно, експертите предизвестяват да не се прекалява.

Учените са следили 369 души, живеещи в 64 града в Китай, откакто минал един месец от карантината. Те са открили, че спрелите работа били по-зле душевен и физически от работещите.

"Не бяхме сюрпризирани, че спрелите работа хора са по-зле душевен, физически, а някои и в дистрес. Работата дава на хората възприятие за цел и рутина, които са изключително значими по време на световна пандемия " - сподели проф. Андреас Раух от екипа.

Резултатите обаче демонстрират, че прекомерните тренировки също могат да се отразят зле на душeвността. Участниците, които упражнявали повече от 2,5 часа на ден съобщили, че не са толкоз удовлетворени от живота, до момента в който упражняващите се до час и половина били по-позитивни.

"Наистина се изненадахме от резултатите за времето за трениране, тъй като опонират на интуицията - сподели ръководителят на проучването доктор Стивън Чжан. - Възможно е хората, които спортуват по-малко да употребяват по-рационално времето си в изолираност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР