Учени от университета Джон Хопкинс в Съединените щати откриха, че

...
Учени от университета Джон Хопкинс в Съединените щати откриха, че
Коментари Харесай

Учени признаха, че локдаунът заради ковида е безполезен и опасен

Учени от университета Джон Хопкинс в Съединените щати откриха, че блокирането заради ковид е неефикасно, рисково и нездравословно. Това оповестяват от Studies of Applied Economics.

Изследователите откриха, че няма доказателства, че блокирането е дейно за угнетяване на разпространяването на ковид. Това значи, че успеваемостта на блокирането е незадоволителна, с цел да се смята тази мярка за оправдана.

Специалистите стигнаха до това умозаключение въз основа на мета-анализ на изследвания за успеваемостта на карантинните ограничения и самоизолирането.

Учените са изследвали почти 20 хиляди проучвания и единствено 24 от тях са били подобаващи за мета-анализ. Те бяха разграничени на три групи: изследвания за успеваемостта на блокирането според от тежестта, изследвания на режима на самоизолация и специфични проучвания, свързани с насилствени ограничавания.

Резултатите демонстрираха, че всяка от трите групи не поддържа заключението, че блокирането има доста въздействие върху смъртните случаи от ковид. В Съединени американски щати и Европа те понижиха смъртността приблизително единствено с 0,2 %, до момента в който въвеждането на режима на самоизолация понижи смъртността с 2,9 %.

Според откривателите блокирането на процедура няма негативно влияние върху здравето на популацията. То обаче оказа доста въздействие върху икономическите и обществените обстановки. Поради това учените считат, че блокирането не е целесъобразно и би трябвало да бъде отхвърлено.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР