Учени от Тексас разкриха какво причинява главоболието при опитите за

...
Учени от Тексас разкриха какво причинява главоболието при опитите за
Коментари Харесай

Откриха причината за главоболието при отказ от алкохола

Учени от Тексас разкриха какво предизвиква главоболието при опитите за прекъсване на алкохола, заяви " Медикъл експрес ".

Около 283 млн. души в целия свят страдат от пристрастяване. Цената, която заплаща обществото за този проблем, се пресмята на 2 милиарда щатски $ годишно.

" Хората се пробват да се преборят, само че е мъчно, споделя доктор Юй Шън Ким, невролог от университета в Сан Антонио, Тексас. - Главоболието е един от тежките признаци, който може да върне пациентите назад към пиенето. Това е циничен кръг. "

Д-р Ким и сътрудниците му са разкрили, че стресовият хормон кортикотропин-освобождаващ фактор (CRH) задейства мастоцитите, намиращи се в дура матер - твърдата мозъчна обвивка под черепа.

Според резултатите от проучването, оповестено в сп. " Нюрон ", представено от Българска телеграфна агенция, кортикотропин-освобождаващият фактор (CRH), който се отделя от хипоталамуса, стига до мозъчната обвивка. Процесът изпраща сигнали за болежка.

Хормонът се свързва със характерен рецептор, изясняват учените.

Изследването би трябвало да подкрепи бъдещи изследвания върху пристрастяването и механизма на отказването. Възможно да се създаде молекулна терапия, която да облекчава сигналите за главоболие при процеса на прекъсване на алкохола, споделя доктор Ким.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР