Учени от Средиземноморския неврологичен институт в италианския град Поцили установиха,

...
Учени от Средиземноморския неврологичен институт в италианския град Поцили установиха,
Коментари Харесай

Лютите чушки удължават живота

Учени от Средиземноморския неврологичен институт в италианския град Поцили откриха, че лютите чушки удължават живота, оповестява Българска телеграфна агенция.
Консумацията на този тип зеленчуци способства за снижаването на общия риск от преждевременна гибел с 23 %. В проучването на италианските учени взели присъединяване 22 811 души. Тяхното здраве било проследено в продължение на 8 години. Тези от тях, които постоянно консумирали люти чушки /четири пъти седмично и повече/, 40 % по-рядко умирали от сърдечен припадък. Рискът от мозъчен инсулт бил снижен даже повече.
При това защитният резултат на лютите чушки не зависел от типа на храната, която консумирали участниците в изследването.
Учените възнамеряват да продължат проучванията си, с цел да дефинират биохичмичните механизми, посредством които работят алените люти чушки и сродните им култури, съдържащи капсацин. Това е алкалоид, притежаващ пикантен усет. Известно е, че това вещество е обвързвано с гибелта на злокачествените кафези, въздействащи на митохондрията на клетките.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР