Учени от САЩ и Израел са открили необичайни мистериозни структури

...
Учени от САЩ и Израел са открили необичайни мистериозни структури
Коментари Харесай

Учени откриха огромни мистериозни структури на границата на земното ядро

Учени от Съединени американски щати и Израел са разкрили необикновени мистериозни структури на границата на земното ядро и мантията, наподобяващи великански „ капки “ с размерите на континент. Произходът им към момента е незнаен, само че в бъдеще геолозите се надяват да открият механизмите, по които те са се формирали, оповестява списание Science.
Изследователите анализирали данни от сеизмографите, събрани в продължение на последните 30 години, употребявайки логаритъма Sequencer, който в началото е бил предопределен за астрономически проучвания и разрешава да се разкрият скрити модели в огромни бази данни. Анализирани са общо 7000 сеизмограми за съществуването на характерно „ ехтене “, генерирано от прекосяването на сеизмична вълна през зоната на мантията, където скоростта му внезапно спада.
Учените са разкрили доста мистериозни структури, които създават сходни сеизмични сигнали и са ситуирани в граничния район сред земното ядро и земната тога. Една от тези области се намира под островите Маркизис в Южния Тихи океан. Друга зона се намира под повърхността на земята на Хавайските острови и провокира много мощно сеизмично ехтене. Общо ехото бива закрепено в 40 % от всички оценени сеизмични талази.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР